dinsdag 15 mei 2012

Portretten van nieuwetijdskinderen en hun ouders

Nieuwetijdskinderen zijn heel sensitief. Ze weten, zien, horen en/of voelen meer dan gemiddeld. Daarbij hebben ze vaak een sterke eigen visie en wil. Dat is voor andere mensen (ouders en onderwijzers bijvoorbeeld) niet altijd even gemakkelijk. Maar wie zich openstelt voor deze kleine wijzen en hun originele, spirituele benadering van het leven, leert een andere werkelijkheid kennen, van auras, geesten en vorige levens.

In het boek, 'Mijn vader lijkt op Barbapapa' vertellen dertig nieuwetijdskinderen openhartig over hun ervaringen met vorige levens, engelen, entiteiten, aura’s, helende gaven, gidsen, buitenzintuiglijke waarnemingen, en nog veel meer. Het zijn bijzondere, indringende, inspirerende en verbazingwekkende verhalen, aangevuld met prachtige foto’s. Ook het verhaal van hun ouders is opgenomen. Zij vertellen waar ze tegenaan lopen in de opvoeding van deze buitengewone kinderen: school, de omgang met de omgeving en hun eigen spiritualiteit. Ook geven ze tips hoe je met deze kinderen om kunt gaan.

Een intrigerend en ontroerend boek voor ouders en begeleiders van nieuwetijdskinderen, maar zeker ook voor iedereen die interesse heeft in deze kinderen.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie over dit boek.

Droom over los zitten tanden

Het dromen over het verliezen van tanden gaat meestal over een angst de 'uiterlijke' schoonheid te verliezen in het wakende leven. Ook kunnen dromen over het verlies van tanden gaan over een angst voor het verliezen van datgene wat je verdedigd. De tanden zijn immers ons meest basale verdedigingswapen... we kunnen bijten en praten dankzij ons gebit... Als de tanden eruit vallen kunnen we ons niet meer verdedigen...

Let goed op de manier waarop de tanden uit de mond raken... laten ze zomaar los of valt u wellicht op de grond? Welke omstandigheden bied de droom? Bent u angstig of juist boos?

Belangrijke informatie bij de interpretatie van een droom!!

donderdag 10 mei 2012

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen - Louise Hay
Dit boek beschouw ik zo ongeveer als mijn persoonlijke bijbel. Louise beschrijft in dit boek hoe onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over het leven vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Anders gezegd: als je niet op een manier die niet schadelijk is voor jezelf, met jezelf, anderen of situaties kunt omgaan, dan wil deze emotie op een andere manier tot uiting komen. Dit kan dan de vorm van een ziekte in je lichaam aannemen.

Achterin dit boek staat een lijst opgenomen met ziektebeelden (alles van een verkoudheid tot kanker) waarbij uitgelegd wordt welke verdrongen emotie of ongezonde manier van met dingen, mensen of jezelf omgaan hieraan ten grondslag ligt. Er staat ook een positieve ombuiging van de oorzaak bij.

Op deze manier kun je op een bewuste manier met je gezondheid omgaan en de kwalen van je lichaam als signalen gaan zien. En als je je er van bewust raakt, kun je het ook veranderen. Zo kun je zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid nemen.

Ik heb heel veel met dit boek gewerkt en ik gebruik het nog steeds zeer regelmatig. Als ik nu ergens last van heb, dan denk ik misschien wel “Goh, heb ik iets verkeerd gegeten?”, maar tegelijkertijd denk ik bijvoorbeeld “Waar ben ik nu zo bang voor?” Ik weet niet altijd het antwoord, maar het feit dat ik bewuster met mijn lichaam omga, zet onbewust al heel veel in werking.
Klik op de onderstaande link voor meer informatie.